MÉDIAJOGFIGYELŐ

Figyeljük a médiajogot - és megvan róla a véleményünk. Ahol figyeljük: http://mediajogfigyelo.hu. Mindenhol máshol a véleményünk olvasható. Elsősorban itt.

Friss topikok

  • Médiajogfigyelő: Köszönöm szépen a szakszerű magyarázatot - kb. hasonló színvonalat vártam volna hírként az MTVA sa... (2013.04.04. 18:20) Nagyanyáink sem fogják látni
  • Médiajogfigyelő: höhh,ez nem semmi! (2013.03.19. 15:24) Papcsákolunk, papcsákolunk?
  • Médiajogfigyelő: Szerintem nem csak a lóláb, az egész ló kilóg. A probléma az, hogy nem példa nélküli az eset. Maga... (2012.09.29. 20:41) Furcsa lebegő érzés
  • vAfotóriporter: @Médiajogfigyelő: az, hogy te nem találtál rajta még nem jelenti azt, hogy más nem lehet szemfüles... (2012.09.24. 23:16) Az MTI (is) elbaltázta
  • Médiajogfigyelő: Egyelőre még a július 5-i, pályázatból kizáró döntést sem tette fel a Médiatanács, nemhogy most a ... (2012.07.19. 11:06) Alaki

Linkblog

Hadd szóljon!

2013.03.14. 12:07 Médiajogfigyelő

Annyira szép közleményt találtam ma, hogy gondoltam, megosztom ezt a gyöngyszemet másokkal is. Az történt ugyanis, hogy a Médiatanács végre megadta magát a jogi tényeknek, és mindössze négy elmarasztaló bírósági döntés után végre győztesnek hirdette ki a Klubrádiót a 95,3 MHz-es budapesti körzeti rádiófrekvencia pályázatán.

Ezt a megalázó vereséget azonban a Médiatanács – talán még bízva a tegnapi fehér füst kábító hatásában – úgy próbálja eladni, mintha ő maga nem legfőbb akadálya, de egyenesen motorja lett volna az igazság érvényre jutásának.

Hogy teljes kontextusában megértsük a közleményüket, az alábbiakban megkísérlem a magam módján lefordítani emberi nyelvre annak mögöttes tartalmát. A kiadott közlemény szövegét idézőjel nélkül, dőlt betűkkel jelzem.

Érdemes volt a jogállami utat végigjárni - Továbbra is folyamatosan sugározhat a Klubrádió a 95.3 MHz-es frekvencián

Ne örüjjé, vaze! Igaz, hogy most mi szívunk, de eddig benneteket szívattunk, és az nektek többe van.

A Budapest 95,3 MHz-es frekvenciapályázat körül kialakult összetett jogvitát a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság március 5-ei döntése mindenki számára megnyugtató jogállami döntéssel zárta le.

 Ennyi elmarasztaló bírósági döntés után nem nagyon tudunk már mit csinálni, ezért most megpróbáljuk rátok kenni az ügyet.

A médiatanács számos alkalommal adott hangot annak, hogy bízik az ügy minden fél részére kielégítő és kétségbevonhatatlan jogállami megoldásában és mindaddig, amíg ez várat magára, folyamatosan biztosítja a Klubrádió működését. Erre tekintettel a tanács eddig pontosan 14 alkalommal hosszabbította meg a rádió működési engedélyét, amely mostantól új, állandó szerződés keretében folytathatja eddig is zavartalan műsorszolgáltatását.

Hehe… mivel eddig csak ideiglenesben sugározhattatok, ki kellett perkálnotok a teljes összeget, míg a többi rádiónak, akik állandó frekin voltak, alaposan lecsökkentettük a díjat…

Mint ismeretes, a Médiatanács a Budapest 95,3 MHz körzeti rádiós médiaszolgáltatási lehetőség kereskedelmi jelleggel történő hasznosítására kiírt pályázati eljárása végén a legjobb ajánlatot tevő Autórádiót hirdette ki nyertesnek, míg a Klubrádió a második helyezést érte el pályázatával.

 Mi megpróbáltunk mindent... Eleve úgy írtuk ki a pályázatot, hogy ne nagyon tudjon a Klubrádió indulni, a végén addig sakkoztunk, amíg egy ponttal így is lemaradt. Ezek a hülyék az Autórádiónál azonban azt se tudják, mi a cégszerű aláírás, ezért persze kiestek…

A sokáig feloldhatatlannak tűnő, összetett jogvita azért alakult ki, mert a Klubrádió – élve az új médiatörvényben biztosított jogával – a közigazgatási bíróságon támadta meg a nyertes pályázatát. Ezzel összefüggésben arra is érdemes emlékeztetni, hogy a régi médiatörvény nem nyújtott ilyen típusú fellebbezési lehetőséget a pályázók számára, így nem is alakulhatott ki az ilyen viták világos, gyors, egyszerű és egyértelmű rendezését lehetővé tévő jogállami gyakorlat.

Ti vagytok a hibásak, köcsögök, minek ugráltatok annyit! Nem kellene folyton bíróságra szaladgálni!

A bíróság Autórádiót érintő döntése következtében szokatlan jogi helyzet állt elő, lévén egyszerre vált bizonytalanná a pályázati eljárás eredményessége és érvényessége. Mivel azonban a frekvenciapályázatokon csak minden kétséget kizáróan érvényes és eredményes pályázati eljárás után lehet nyertest hirdetni, a felek számára nem maradt más lehetőség, mint végigjárni azt a jogállami utat, amelyet egy minden kétséget kizáró és senki által nem vitatható bírósági döntés zár le.

 Ezt jól megkevertük, mi? A végén már mi se tudtuk, hogyan lehet eredménytelen a pályázat, ha egyszer van érvényes pályamű, vagy fordítva volt?

Ez a döntés a múlt héten megszületett. A bíróság egyértelműen kimondta, hogy a pályázati eljárásban egyetlen pályázó van, a Klubrádió, és a pályázat eredményes.

Próbáltuk persze ezt is letagadni, de leszóltak a központból, hogy hagyjuk az egészet a fenébe….

Ezt követően a Médiatanács haladéktalanul megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy kihirdesse a bírósági határozatokkal összhangban érvényesnek és eredményesnek minősített pályázat nyertesét. A Médiatanács ezzel kapcsolatos határozatát a szokott rend szerint juttatja el a bírósági döntésekkel összhangban nyertessé vált rádiót működtető médiavállalkozáshoz.

Már kiírtunk egy tendert kutyaszán-postára, kis kerülővel megy Norvégia felé, de az év végéig talán biztosan meg is kapjátok a határozatot, aztán hadd szóljon… oppá, ez nem a mi szövegünk volt!

 

Szólj hozzá!

Címkék: hadd szóljon Klubrádió Médiatanács médiaszolgáltatás frekvencia-pályázat körzeti rádiós

A bejegyzés trackback címe:

https://mediajogfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr25134366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása