MÉDIAJOGFIGYELŐ

Figyeljük a médiajogot - és megvan róla a véleményünk. Ahol figyeljük: http://mediajogfigyelo.hu. Mindenhol máshol a véleményünk olvasható. Elsősorban itt.

Friss topikok

  • Médiajogfigyelő: Köszönöm szépen a szakszerű magyarázatot - kb. hasonló színvonalat vártam volna hírként az MTVA sa... (2013.04.04. 18:20) Nagyanyáink sem fogják látni
  • Médiajogfigyelő: höhh,ez nem semmi! (2013.03.19. 15:24) Papcsákolunk, papcsákolunk?
  • Médiajogfigyelő: Szerintem nem csak a lóláb, az egész ló kilóg. A probléma az, hogy nem példa nélküli az eset. Maga... (2012.09.29. 20:41) Furcsa lebegő érzés
  • vAfotóriporter: @Médiajogfigyelő: az, hogy te nem találtál rajta még nem jelenti azt, hogy más nem lehet szemfüles... (2012.09.24. 23:16) Az MTI (is) elbaltázta
  • Médiajogfigyelő: Egyelőre még a július 5-i, pályázatból kizáró döntést sem tette fel a Médiatanács, nemhogy most a ... (2012.07.19. 11:06) Alaki

Linkblog

Unortodox oldalak

2012.08.16. 13:01 Médiajogfigyelő

A Médiatanács mai döntésével ismét kizárta a Klubrádiót a budapesti 95,3 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatból. Saját kifejezésével élve: pontot tett az eljárás végére. Szerintem legfeljebb vesszőt, mert a pontot a bíróság teszi ki, amely most már nem bújhat ki az „oldal-e az üres oldal avagy nullázzuk-e le a pályázati eljárásokat és az okirati biztonságot Magyarországon” kérdésének megválaszolása alól.

Mint ismeretes, a Médiatanács már korábban is azért zárta ki alaki okokból a Klubrádiót, mert képviselője nem írta alá az egyoldalasan nyomtatott pályázati anyag lapjainak be nem számozott, üres hátoldalait. A Médiatanács ezen végzését a bíróság megsemmisítette, mert jogszabálysértően, nem megfelelő formában hozta meg azt.

Az ezt követően lefolytatott új eljárásban a hatóság megismételte korábbi érveit, és a korábbival egyező alaki okokból, de most már a médiatörvénynek megfelelő formában meghozott, az eljárást lezáró határozatban zárta ki a Klubrádiót (vele együtt más pályázókat is) a pályázatból.

A Médiatanács szerint ugyanis az a bírósági ítélet, amely korábban az Autórádió pályázatát alakilag érvénytelennek mondta ki, mert nem vagy nem cégszerűen írta alá a pályázat egyes tartalmat is hordozó, teleírt lapjait, egyben azt is jelenti, hogy a tartalmat nem hordozó, teljesen üres hátlapokat - nevezzük őket unortodox oldalaknak - is alá kell írni.

Egy ország jogásztársadalma figyeli lélegzetvisszafojtva, hogy van-e olyan bíróság, amely elfogadja ezt a baromságot az érvelést, egy mozdulattal megkérdőjelezve a lezajlott és folyamatban lévő pályázati eljárások, magánokiratok, esetenként közokiratok érvényességét, valamint a józan észt.

Attól tartok, lesz ilyen bíróság. 

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat frekvencia Klubrádió Médiatanács alaki érvénytelenség

A bejegyzés trackback címe:

https://mediajogfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr904715576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása