MÉDIAJOGFIGYELŐ

Figyeljük a médiajogot - és megvan róla a véleményünk. Ahol figyeljük: http://mediajogfigyelo.hu. Mindenhol máshol a véleményünk olvasható. Elsősorban itt.

Friss topikok

  • Médiajogfigyelő: Köszönöm szépen a szakszerű magyarázatot - kb. hasonló színvonalat vártam volna hírként az MTVA sa... (2013.04.04. 18:20) Nagyanyáink sem fogják látni
  • Médiajogfigyelő: höhh,ez nem semmi! (2013.03.19. 15:24) Papcsákolunk, papcsákolunk?
  • Médiajogfigyelő: Szerintem nem csak a lóláb, az egész ló kilóg. A probléma az, hogy nem példa nélküli az eset. Maga... (2012.09.29. 20:41) Furcsa lebegő érzés
  • vAfotóriporter: @Médiajogfigyelő: az, hogy te nem találtál rajta még nem jelenti azt, hogy más nem lehet szemfüles... (2012.09.24. 23:16) Az MTI (is) elbaltázta
  • Médiajogfigyelő: Egyelőre még a július 5-i, pályázatból kizáró döntést sem tette fel a Médiatanács, nemhogy most a ... (2012.07.19. 11:06) Alaki

Linkblog

Kiskarácsony

2012.12.21. 19:49 Médiajogfigyelő

Ma sokkszerű élményben volt részem. A Médiatanács Médiatudományi Intézete áldott, békés karácsonyt, és sikerekben gazdag új évet kívánt nekem, személy szerint, a privát e-mail címemre küldve a képeslapot. Igazán nem kellett volna, és valóban önzetlen dolog volt tőlük: ha kívánságuk teljesül, és az én új évem sikerekben gazdag lesz, az nem biztos, hogy számukra is felhőtlen örömet jelent.

De nem csak én kaptam karácsonyi üdvözletet, hanem a Klubrádió is. Mint a közleményükből kiderül, a Médiatanács 2012. december 19-én, szerdán délután fél ötkor a Magyar Posta mellőzésével, futár segítségével kézbesített számukra egy határozatot, amely eredménytelennek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla által korábban jogerősen eredményesnek ítélt 95.3 MHz frekvencia pályázatot.

Akit érdekel, és már bevette a vérnyomáscsökkentőjét, korábbi bejegyzéseinkből (itt, itt és itt) nyomon követheti a követhetetlent, azt a szégyenletes macska-egér játékot, amelyet a médiahatóság űz kiválasztott ügyfelével. Azt hittem, hogy erről a csontról már nem lehet többet lerágni. Persze tévedtem – a csont a régi, de új versenyző látott neki.

Itt és most merőben új szereplővel ismerkedhetünk meg: az ügyészséggel. A Médiatanács ugyanis végképp kifogyott az ötletekből, és végső médiatanácstalanságában segítségül hívott egy másik hatóságot is gigászi küzdelméhez. Ahelyett, hogy az új eljárásban a bíróság iránymutatásának megfelelően elbírálta volna végre a pályázatot (belátom, ez nem volt opció, hiszen akkor a Klubrádiónak kellett volna ítélni a frekvenciát), írásban megkereste az ügyészséget (of all people) némi iránymutatás végett.

Hogy a Médiatanács miket ír, és kinek, azt már régóta nem jegyezzük igazán, merthogy mindenkinek mindenfélét. De hogy az ügyészség miért állt oda osztozni a szégyenben, amikor a leghalványabb hatásköre sincs az ügyben, az számomra rejtély.

Mindenesetre a Fővárosi Főügyészség megtette a szívességet a Médiatanácsnak, és – szóvivője szerint –  megállapította, hogy „a Klubrádió által használt budapesti 95,3 MHz-es frekvenciára az ítélőtábla által megfogalmazott alaki követelményeknek a benyújtott pályázatok egyike sem felelt meg, így a Klubrádió pályázata sem”.

A Médiatanács ezt látván megnyugodott, és karácsonyi ajándékként a bíróság végzésével szembemenve a bíróság által eredményesnek mondott pályázatot eredménytelennek hirdette ki.

Számomra – és feltételezem, hogy tanult jogász kollégáim számára is – nóvum, hogy nem a bíróság, hanem az ügyészség írja (át) az ítéletet, de belátom, magam az ortodox jogi megközelítés talaján állok.

Ezen újabb einstand láttán – gondolom – a Pásztorok örvendeznek, a kisded azonban – ha szabad ezt a metaforát egy csecsemőhöz képest túlkoros rádióra alkalmaznom – csendesen fuldoklik jászolában.

Boldog karácsonyt mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediajogfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr144976734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása