MÉDIAJOGFIGYELŐ

Figyeljük a médiajogot - és megvan róla a véleményünk. Ahol figyeljük: http://mediajogfigyelo.hu. Mindenhol máshol a véleményünk olvasható. Elsősorban itt.

Friss topikok

  • Médiajogfigyelő: Köszönöm szépen a szakszerű magyarázatot - kb. hasonló színvonalat vártam volna hírként az MTVA sa... (2013.04.04. 18:20) Nagyanyáink sem fogják látni
  • Médiajogfigyelő: höhh,ez nem semmi! (2013.03.19. 15:24) Papcsákolunk, papcsákolunk?
  • Médiajogfigyelő: Szerintem nem csak a lóláb, az egész ló kilóg. A probléma az, hogy nem példa nélküli az eset. Maga... (2012.09.29. 20:41) Furcsa lebegő érzés
  • vAfotóriporter: @Médiajogfigyelő: az, hogy te nem találtál rajta még nem jelenti azt, hogy más nem lehet szemfüles... (2012.09.24. 23:16) Az MTI (is) elbaltázta
  • Médiajogfigyelő: Egyelőre még a július 5-i, pályázatból kizáró döntést sem tette fel a Médiatanács, nemhogy most a ... (2012.07.19. 11:06) Alaki

Linkblog

Frekvencia, kis hibával

2011.10.03. 09:18 Médiajogfigyelő

A Médiatanács újabb rádiós frekvenciákat hirdetett meg. Az MTI híre nevesíti is az egyiket: a Roxy rádió frekvenciáját. Szemérmesen hallgat azonban arról, hogy egy másik, az általa csak „92,9 MHz-es”, vagy „több mint másfél milliós lakosú vételkörzetű” jelzőkkel illetett frekvencia a Klubrádióhoz köthető. Így kemény másfél másodpercbe is beletelik a frekvencia beazonosítása, viszont eggyel kevesebbszer íródik le a Klubrádió megnevezés.

Nagyobb gond az, hogy nemcsak az MTI titkolózó, hanem a Médiatanács is.
 
Ennek a frekvenciának, a 92,9-esnek ugyanis van egy icipici hibája. Ez azonban egyáltalán nem derül ki a pályázati kiírásból.
 
Ezt az ominózus frekvenciát ugyanis a Klubrádió 2010-ben a két választási forduló között már elnyerte egy pályázaton, igaz, még az ORTT-től. A pályázati eredményt azonban a Médiatanács az ORTT jogutódjaként tavaly decemberben megsemmisítette.
 
A Klubrádió nem nyugodott bele a döntésbe, és pert indított ellene. Ez a per jelenleg is folyamatban van. A perben a Klubrádió ideiglenes intézkedésként kérte a frekvencia újrapályáztatástól eltiltását, ebben a kérdésben azonban még nem született döntés a bíróságon.
 
A 92,9 MHz-es frekvencia tehát per alatt van.
 
A Médiatanács mindezek tudatában mégis úgy hirdette meg a pályázatot, hogy nem hívta fel a majdani pályázók figyelmét erre a frekvenciát terhelő „kis” hibára.
 
Ha a Klubrádió a pert megnyerné, neki volna joga sugározni a frekvencián. Ha közben valaki más nyerné el a pályázatot, abban a tudatban, hogy egy tehermentes frekvenciáért indult versenybe, újabb pereknek kellene tisztázni, hogy ki is az igazi jogosult. Mivel ketten nem férnek el egy frekin, egyikük nyilván hoppon maradna, és joggal fordulhatna a Médiatanács ellen kártérítésért. A Médiatanácsnak mindenképpen fizetnie kellene: vagy a régi, vagy az új pályázónak.
 
Lehet, hogy a Médiatanácsnak megéri fizetni a mi pénzünkből, csak hogy jó darabig ne jusson el ezen a frekvencián másfél millió hallgatóhoz a Klubrádió, de egyáltalán nem biztos, hogy az adófizetők is így gondolják ezt.

 

1 komment

Címkék: per pályázat klubrádió 9 frekvencia 92 médiatanács

A bejegyzés trackback címe:

https://mediajogfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr603273685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása