MÉDIAJOGFIGYELŐ

Figyeljük a médiajogot - és megvan róla a véleményünk. Ahol figyeljük: http://mediajogfigyelo.hu. Mindenhol máshol a véleményünk olvasható. Elsősorban itt.

Friss topikok

  • Médiajogfigyelő: Köszönöm szépen a szakszerű magyarázatot - kb. hasonló színvonalat vártam volna hírként az MTVA sa... (2013.04.04. 18:20) Nagyanyáink sem fogják látni
  • Médiajogfigyelő: höhh,ez nem semmi! (2013.03.19. 15:24) Papcsákolunk, papcsákolunk?
  • Médiajogfigyelő: Szerintem nem csak a lóláb, az egész ló kilóg. A probléma az, hogy nem példa nélküli az eset. Maga... (2012.09.29. 20:41) Furcsa lebegő érzés
  • vAfotóriporter: @Médiajogfigyelő: az, hogy te nem találtál rajta még nem jelenti azt, hogy más nem lehet szemfüles... (2012.09.24. 23:16) Az MTI (is) elbaltázta
  • Médiajogfigyelő: Egyelőre még a július 5-i, pályázatból kizáró döntést sem tette fel a Médiatanács, nemhogy most a ... (2012.07.19. 11:06) Alaki

Linkblog

Ez kacsa

2013.01.28. 14:18 Médiajogfigyelő

Hogy honnan tudható, hogy az elvileg független Médiatanács döntéseit politikai szereplőként hozza meg?

Hát mert úgy úszik, úgy totyog és – főleg – úgy „hápog”, mint egy politikai szereplő.

A Médiatanács legutóbbi közleményében többek között ezt írta:

"A testület ezért a több mint egyéves megoldáskereső eljárása lezárásaként kénytelen volt tudomásul venni, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa folytatólagos szerződésszegő magatartásával felmondottnak tekinti műsorszórási jogosultságát, így a rádió gyöngyösi, kecskeméti és debreceni frekvenciajogosultságát megszüntető döntését határozatba foglalta."

Vagyis hogy a Klubrádió volt az, aki jól felmondta a saját szerződését, ők csak belefoglalták ezt a határozatukba.

Ilyen mondatot csak az ír le, aki 1. érdekelt benne, hogy a Klubrádió elhallgasson, 2. kifejezetten örül neki, ha a rádió elhallgat, 3. végletes szereptévesztésben van.

Egy közpénzekből fenntartott független médiahatóság ugyanis nem lehet érdekelt abban, hogy bármelyik rádió elhallgasson, mert számára közömbös, hogy annak kormánypárti vagy azzal egyet nem értő irányultsága van, és hogy kormánypártiak vagy ellenzékiek hallgatják-e túlnyomórészt.

Azt nem mondanám, hogy nem feladata megmenteni a működő vidéki frekvenciákat, mivel a médiaszolgáltatás sokszínűségének biztosítása számára is kötelező. Azt se mondanám, hogy ne találhatott volna módot azok megmentésére, ha akarja. A Klubrádió ugyanis többek között azért nem tudja fizetni a vidéki frekvenciáinak ellenértékét, mivel a budapesti ideiglenes frekvenciáért járó díját éppen az ideiglenességre tekintettel nem csökkentette a Médiatanács (szemben a versenytársak állandó frekvenciadíjának csökkentésével). Hogy miért ideiglenes és miért fizetős frekvencián sugároz Budapesten a Klubrádió, amikor már évekkel ezelőtt és bírósági ítéletekkel megerősítve elnyert egy ingyenes frekvenciát és várományosa egy állandó frekvenciának is, arról már számtalanszor írtunk (ha jól nézem, éppen tízszer, itt). Az előzményekből jól látható, hogy az elvileg független Médiatanácsnak enyhén szólva nem kedvence a Klubrádió.

Egy közpénzekből fenntartott független médiahatóságnak azonban sem személyes, sem politikai véleménye nem lehet, és ilyen nem is játszhat szerepet a döntésében.

Egy közpénzekből fenntartott független médiahatóság végképp nem gúnyolódhat az ügyfelein akkor sem, ha éppen felmondja a frekvenciajogosultságukat.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat független frekvencia felmondás Klubrádió Médiatanács

A bejegyzés trackback címe:

https://mediajogfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr765048778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása