MÉDIAJOGFIGYELŐ

Figyeljük a médiajogot - és megvan róla a véleményünk. Ahol figyeljük: http://mediajogfigyelo.hu. Mindenhol máshol a véleményünk olvasható. Elsősorban itt.

Friss topikok

  • Médiajogfigyelő: Köszönöm szépen a szakszerű magyarázatot - kb. hasonló színvonalat vártam volna hírként az MTVA sa... (2013.04.04. 18:20) Nagyanyáink sem fogják látni
  • Médiajogfigyelő: höhh,ez nem semmi! (2013.03.19. 15:24) Papcsákolunk, papcsákolunk?
  • Médiajogfigyelő: Szerintem nem csak a lóláb, az egész ló kilóg. A probléma az, hogy nem példa nélküli az eset. Maga... (2012.09.29. 20:41) Furcsa lebegő érzés
  • vAfotóriporter: @Médiajogfigyelő: az, hogy te nem találtál rajta még nem jelenti azt, hogy más nem lehet szemfüles... (2012.09.24. 23:16) Az MTI (is) elbaltázta
  • Médiajogfigyelő: Egyelőre még a július 5-i, pályázatból kizáró döntést sem tette fel a Médiatanács, nemhogy most a ... (2012.07.19. 11:06) Alaki

Linkblog

Furcsa lebegő érzés

2012.09.28. 14:41 Médiajogfigyelő

A minap megnyugvással vettem tudomásul, hogy van még értelme Magyarországon a „független” jelzőnek a bíróság kifejezés előtt. Történt ugyanis, hogy a Fővárosi Ítélőtábla immár harmadszor meszelte el a Médiatanácsot a Klubrádió 95,3 MHz-es pályázati ügyében.

A Médiatanács határozatának a következő megállapításait semmisítette meg jogerősen a bíróság:

  • „a Pályázati eljárás eredménytelen, tekintettel arra, hogy valamennyi benyújtott pályázati ajánlat alaki szempontból érvénytelen.”
  • „A Médiatanács megállapítja, hogy a Klubrádió Zrt. pályázó pályázati ajánlata alakilag érvénytelen.”

Vegyünk egy kis leckét egyszerű paraszti logikából. Ha a pályázati eljárás nem eredménytelen, akkor a pályázati eljárás eredményes. Ha a Klubrádió pályázata alakilag nem érvénytelen, akkor a Klubrádió pályázata alakilag érvényes. Csak akkor beszélhetünk ugyanis eredményes pályázati eljárásról, ha van legalább egy érvényes pályázat.

Történetesen a többi pályázó nem támadta meg a határozatot, így már valóban csak az egyébként legmagasabb pontszámmal rendelkező Klubrádió maradt versenyben.

A Klubrádió tehát elégedetten hátradőlhet, fanfárok, és várhatja a postást az érvényes frekvenciapályázat nyertesét megállapító határozattal.

Múltkori posztomban éltem a gyanúperrel, hogy a Médiatanács még egy kicsit szívatja trükközik húzza az időt rákészül a végjátékra, hátha addig történik valami.

Arra azonban nem számítottam, hogy alig negyedóra múlva csípőből hülyét csinálnak magukból visszalőnek.

A Médiatanács ugyanis azon melegében kiadott egy közleményt, melyet érdemes szó szerint elolvasni. Ügyelni kell közben rá, hogy lehetőleg ülő helyzetben legyünk, nehogy valami furcsa lebegő érzés vegyen rajtunk erőt.

Ebben a közleményben azt bírták kimondani, hogy ők jobban tudják, mit is gondol a bíróság, hiszen "az elmúlt időszak konzekvens bírósági határozatai" egyértelművé tették, hogy a Klubrádió pályázata alakilag érvénytelen, ezért ebből a konkrét döntésből hiába válik ugyancsak egyértelművé, hogy a Klubrádió pályázata nem érvénytelen alakilag, az a Médiatanács szerint mégiscsak az. Sajnos, a bíróság döntése értelmében maga a pályázati eljárás ugyan eredményes, de mivel a Médiatanács szerint nincs érvényes pályázat (és most hagyjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy maga a pályázati eljárás csak akkor tud eredményes lenni, ha legalább egy érvényes pályázat van), ezért azt „eredménytelenné kell nyilvánítani”.

Az egész közleményben egyetlenegy értelmes szó van, ám az mindent megmagyaráz: KELL.

Nem hivatali packázásról van szó tehát részükről, hanem súlyos megélhetési kényszerről.

Most majdnem megsajnáltam a Médiatanács tagjait. De félretettem részvétemet azokra az időkre, amikor lehetséges, hogy komolyabb bajban lesznek. 

2 komment

Címkék: Klubrádió Médiatanács eredményes pályázati eljárás eredménytelen pályázati eljárás érvényes pályázat érvénytelen pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://mediajogfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr934808419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noeb23 2012.09.29. 11:05:05

Tipikus példája ez a diktatórikus hatalomnak, miként kell nem megmutatni a valós helyzetet, de a lóláb mindig ki fog lógni kicsit, vagy nagyon. Jelenleg NAGYON! Ma körülbelül ennyit ér egy jogerős bírósági ítélet! Szeretném azért megkérdezni, hogy mezei harmadrendű állampolgárként szVrnék az ítéletre ennyire folyamatosan, mit kapnék? Több évig kimagasló fizetést és sérthetetlenséget?

Médiajogfigyelő · http://mediajogfigyelo.hu 2012.09.29. 20:41:01

Szerintem nem csak a lóláb, az egész ló kilóg. A probléma az, hogy nem példa nélküli az eset. Maga a magyar igazságügyi miniszter terjesztett be egy határozati javaslatot, és a magyar Parlament fogadta el, miszerint nem fogjuk végrehajtani az Európai Emberi Jogi Bíróság ítéletét. http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=151979.606244&kif=b%C3%ADr%C3%B3s%C3%A1g*#xcel

Ezek után mit várunk pártkatonáéktól?
süti beállítások módosítása